V današnjih dneh smo priča prevrednotenja pojma 'luksuz'. Če smo včasih luksuz povezovali predvsem z elitnimi hoteli in eksotičnimi destinacijami, se nam danes izkazuje v na videz 'majhnih' pozornostih. Kot na primer topel osebni odnos gostitelja do gosta, domačnost, občutek, da si dobrodošel.

V Ateljeju unikatnih potovanj ponujamo različne oblike luksuza. Gostu na primer omogočimo ekskluzivno druženje s svetovno priznanim vinarjem, ki ga popelje skozi zgodovino in filozofijo svojega vina in mu ob koncu ogleda ponudi vrhunska vina ob lokalnih kulinaričnih specialitetah, gost pa recimo sam nareže pršut ali salamo.

Sodelujemo s priznanimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki z različnih področjih. Goste zaupamo le najboljšim profesionalnim vodnikom z bogatimi referencami in izkušnjami.

V našem Ateljeju skrbimo za ekskluzivnost in spoštujemo individualnost. Vsak gost je za nas unikatna zgodba. Posvetimo se njegovim željam in zasnujemo ponudbo, izdelano po njegovi meri.

Za najzahtevnejše ponujamo luksuzne zasebne letalske prevoze iz Slovenije ali drugih destinacij po svetu, organiziramo najem jaht in jadrnic ter drugih nemnožičnih prevoznih sredstev. V svoja potovanja vključujemo vrhunske restavracije in gostilne, nastanitve na najvišjem nivoju ter prefinjene posebnosti, ki so pomembna dodana vrednost. Z ekskluzivnim programom "Sky is the Limit" uresničimo tudi najbolj posebne želje. Jamčimo za diskretnost, skrbno čuvamo intimnost.

Ustvarjamo posebna tematska popotovanja po Sloveniji in sosednjih državah (vinska, kuharska, aktivna itd.), organiziramo nekajdnevne vikend oddihe in že omenjene, po želji izdelane programe - 'custom made' ture. Naša ponudba velja zgolj majhnim skupinam gostov, ki cenijo individualnost in ekskluzivnost in so pripravljeni sodelovati pri snovanju sanjskega potovanja ali počitnic.

Ali poznate regijo Collio, ki slovi po vrhunskih vinih? Zagotovo. Za gurmane in vinske poznavalce pripravimo enkratno dnevno ali večdnevno raziskovanje Goriških Brd in italijanskega Collia. Vrhunska vina in hrana na obeh straneh nekdanje meje. In to kar z rumeno vespo, zaščitnim znakom obeh regij. Movia, Klinec, Bjana, Kabaj Morel, Gravnar, Primosic, Radikon, Keber, La Subida, Il Giardinetto je le nekaj vinskih in kulinaričnih imen, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega. Lahko boste spali na romantičnih vinskih posestvih, ki nudijo najvišje udobje, ali pa se razvajali v luksuznem hotelu Castello di Spezza, nekaj kilometrov oddaljeni vasici Kapriva, ki ponuja tudi celoletno uživanje v golfu.

Za ljubitelje agroturizma v Italiji vam z veseljem pripravimo nepozabno doživetje v Umbriji, sosednji pokrajini Toskane. Poskrbeli bomo za brezskrbno uživanje in razvajanje v vrhunskih rustikalnih vilah, primernih tako za družine kot najzahtevnejše goste. Po želji vam pripravimo poldnevne in enodnevne izlete v bližnji in daljnji okolici (npr. Perugia, Deruta, Orvieto, Assisi), ki lahko vključujejo kuharske tečaje v priznanih restavracijah ali gostilnah, oglede in pokušine vin ter oljčnega olja, pokušino slovite čokolade itd.

Mislimo tudi na najmlajše. V sodelovanju z Ireno Cerar, avtorico knjižne uspešnice 'Vodnik po pravljični Sloveniji', pripravimo po meri izdelan dnevni, večdnevni ali vikend paket za otroke, ki vključuje lokacije pravljičnih bitij širom Slovenije.
Pokličite nas na: 01 361 62 44, 031 519 336
ali pošljite e- pošto na info@unique-slovenia.si. Z veseljem vam bomo svetovali!

 

  

 


 
MIHA ROTT,
ustanovitelj in direktor turističnega podjetja Atelje unikatnih potovanj

Kljub diplomi iz turizma sem več kot 12 let delal kot svetovalec za odnose z javnostmi na Uradu Vlade RS za informiranje, kjer sem večinoma skrbel za odnose s tujimi mediji. Kot projektni vodja sem sodeloval pri promociji Slovenije v tujini (EXPO Lizbona, olimpijske igre v Barceloni, Atlanti, Lillehamerju, Sydneyu) in pri organiziranju VIP dogodkov, kot so obisk predsednika Clintona, srečanje Bush-Putin in papežev obisk, če izpostavim le najpomembnejše.

V timskem delu znotraj slovenskega protokola in varnostne službe sem se skozi leta temeljitih urjenj in praktičnih izzivov pri številnih VIP dogodkih doma in v tujini prelevil v strokovnjaka na področju medijskih in protokolarnih dogodkov. V letu 2000 sem postal vodja oddelka za tuje medije v Uradu Vlade za informiranje.

Leta 2002 sem sprejel izziv dela v privatnem sektorju in štiri leta delal kot projektni vodja v oglaševalski agenciji Agencija 41.

Zadnjih nekaj let delam na področju turizma. Specializiral sem se na področju luksuznega turizma v Sloveniji in tujini. Vizijo vrhunskega turizma sem začel uresničevati z "Insider's Slovenia", ki je bila prva in edina slovenska agencija, ki je tujim gostom prodajala samo turistične produkte z dodano vrednostjo s področja Slovenije.

Opremljen z dragocenimi in raznovrstnimi izkušnjami z različnih področij in specialnim poznavanjem luksuznega turizma sem leta 2008 ustanovil podjetje Atelje unikatnih potovanj, ki se v tujini predstavlja pod blagovno znamko Unique Slovenia, Custom tour designer.
Vseskozi sem zvest svoji viziji: vsaka tura, program ali dogodek je unikaten projekt, zasnovan in izpeljan po željah naročnika, premišljen in dodelan do zadnje podrobnosti.

V čast mi bo sodelovati z vami.

Miha Rott